Kipshoarma met broccoli, knoflooksaus en aardappeltjes

10 40 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 12 kleine kruimige aardappels van ca. 75 g elk
  • 400 g kipreepjes
  • 1.5 el shoarmakruiden
  • 600 g broccoli
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 3 el zoetzure zilveruitjes (+ wat vocht)
  • 4 el crème fraîche
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in. Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de kipreepjes met 1½ eetlepel shoarmakruiden.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar en wat zout door.
  4. Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn. Meng de crème fraîche met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ½ eetlepel shoarmakruiden, het knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
  5. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan. Bak hierin de kipshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
  6. Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.
Solo