Kipsaté met zoete ketjapsaus en pinda's en noedels

25 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 250 g woknoedels
  • ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 10 lange bosuitjes
  • 500 g worteltjes
  • 50 g pinda's
  • 0.5 el citroen- of limoensap
  1. Verwarm de gril voor. Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een beetje ketjap (ongeveer 1/2 eetlepel) in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de knoflook. Snijd de kip in blokjes van 2 cm en meng er een 1/2 eetlepel knoflook, een beetje ketjap, 1 theelepel kerriepoeder en een 1/2 eetlepel vloeibare margarine door. Marineer minimaal 5 minuten.
  3. Maak ondertussen de bosuien schoon, laat de groene uiteinden zitten en snijd fijn. Schrap de worteltjes en schaaf ze grof. Hak de pinda's fijn.
  4. Meng de gehakte pinda's met een theelepel knoflook, 2 eetlepels fijngesneden bosuien, een scheutje ketjap en het sap. Rijg de stukjes kip aan 8 lange spiesen. Gril de kipsaté 8 minuten en keer ze regelmatig.
  5. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de 3 ½ eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de rest van de knoflook en de kerriepoeder toe en de helft van de resterende bosui. Roerbak nog 1 minuut en voeg dan de noedels en een scheutje ketjap toe. Roerbak nog 2 minuut door.
  6. Verdeel de noedels over 4 voorverwarmde borden. Leg de saté ernaast en schep een beetje van de zoete ketjapsaus met de pinda's erover. Strooi de rest van de bosuien over de noedels.
Solo