Kipsalade

12 25 2 5
Aantal personen:
  • 1 kleine komkommer
  • 1 st sjalot of kleine ui
  • 400 gr kiprollade die al gebakken is
  • 4 bladen van ijsbergsla
  • 3 takjes peterselie
  • 1/2 st citroen
  • 1 takje selder
  • 6 eetlepels room
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 beetje zout en paprikapoeder
  1. Komkommer wassen. Met vork in lengte van schil groeven trekken. Overlangs halveren. Met theelepel zaad verwijderen. Boven kom in plakjes schaven. Ui pellen en heel fijn snipperen. Kiprollade in stukjes snijden. Aan komkommer kip en sla toevoegen. Citroen uitpersen (1½ el sap). In kopje 2 takjes peterselie en selderij fijnknippen. In kommetje slagroom stijfkloppen. Erdoor roeren: ui, citroensap, peterselie, selderij en mayonaise. Op smaak brengen met zout en paprikapoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
hildeke3105