Kipsalade met champignons

43 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g kip- of kalkoenfilet
  • 250 g paddestoelen
  • 1 wortel
  • 2 selderijstengels
  • rucola
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  1. Pocheer de kip of kalkoen in licht gezouten water of bouillon. Afgieten en in smalle reepjes snijden.
  2. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Schil de wortel en snij deze in dunne reepjes. Snij ook de selderij fijn.
  3. Giet de rucola, paddestoelen, wortel en selderij in een ruime, diepe schotel en kruid met het citroensap, een snuifje zout en peper en de Bertolli Extra Vergine olijfolie.
  4. Meng zachtjes en leg de kippenreepjes er bovenop. Besprenkel desgewenst nog even met olijfolie. Onmiddellijk opdienen.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerecht