Kiproulade met gedroogde ham

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 dunne plakken kipfilet
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 el verse kruidenkaas
  • 4 varkensnetjes, of metalen prikkers
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 mespunt tandoorikruiden
  • peper&zout (pezo) van de molen
  1. Snij de kipfilet overlangs bijna helemaal in 2, plooi open en druk plat.
  2. Leg de rauwe ham op de kiplapjes en strijk er wat verse kaas op. Rol het vlees strak op en wikkel het in de varkensnetjes, of steek vast met metalen prikkers.
  3. Meng de olijfolie, de kerrie en de tandoorikruiden door elkaar, kruid af met pezo en bestrijk daar de rolletjes mee.
  4. Leg de rolletjes op de BBQ, rooster ze gedurende ongeveer 20 minuten in een gesloten barbecue op 230 °. Serveer met een groentenbrochette en vers stokbrood en een glaasje droge Rosé.
  5. Varkensnetjes zijn verkrijgbaar bij de slager. Traditioneel worden ze gebruikt als omhulsel voor gerechten om die tijdens het koken/braden niet uit elkaar te laten vallen, bijv. gehaktbrood, gehaktballetjes e.d. Tijdens het grillen lost het netje op, de inhoud blijft in vorm en sappig.
Victor S.