Kiprolletjes met spek in dragonroomsaus

155 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Voor de kiprolletjes:
  • 4 kipfilets
  • 200 gram ontbijtspek
  • klein bosje dragon
  • 150 ml room
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Bertolli Vloeibaar
  • 4 cocktailprikkers
  • plasticfolie
  • Voor de gegrilde aubergines:
  • 1 aubergine
  • een paar takjes peterselie
  • 3 eetlepels Balsamico di Modena
  • 1 eetlepel honing
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 150 ÂșC. Snijd de kipfilets open, leg ze tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat, bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Bestrooi de filets met zout en peper. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  2. Was de dragon en hak de kruiden grof. Bak de helft mee met het spek. Verdeel het gekruide spek over de kipfilets. Rol ze langs de lengte op en steek ze vast met een prikker. Doe de margarine in de koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Bak de kipfilets op een hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Draai dan het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat de kipfilets zo zachtjes gaar worden. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.
  3. Verhit ondertussen een grillpan en grill de plakken aubergine een paar minuten aan beide kanten. Leg ze dan in waaiervorm op een groot bord. Klop een dressing van de balsamicoazijn, honing, olijfolie en peterselie en giet ze over de aubergines. Laat even marineren zodat alle smaken goed intrekken.
  4. Haal de kiprolletjes als ze gaar zijn uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Giet de room in de al gebruikte pan, pers er het teentje knoflook boven uit en doe er de dragon en wat peper en zout bij. Laat de room zachtjes inkoken tot een wat dikkere saus. Giet de saus over de kiprolletjes en serveer ze direct, samen met de gemarineerde aubergines.
Solo