Kiprolletjes met mozzarella

9 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 4 plakjes mortadella
  • 8 plakjes pancetta
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 kleine courgettes
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 1 kl fijngehakte tijmblaadjes
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kipfilet overlangs doormidden zodat u 8 plakjes bekomt.
  2. Leg deze tussen plasticfolie en sla ze plat met een houten keukenhamer, of het plat van een koksmes of slagersbijltje.
  3. Schil de coutgettes en snij deze in fijne staafjes van 6 à 8 cm lang
  4. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak hier de courgettes heel kort in aan, vermeng ze met de tijm en de peterselie.
  5. Halveer de plakjes mortadella, laat de mozzarella uitlekken en snij hem in fijne plakjes.
  6. Kruid de platgeklopte kiplapjes met pezo en leg op elk kiplapje een half plakje mortadella, 1 of 2 plakjes mozzarella en een portie courgettestaafjes.
  7. Rol de kiplapjes stevig op en verpak de rolletjes in een plakje pancetta, prik vast met een houten prikker.
  8. Verhit 2 el olijfolie en 2 el solo in een braadpan en bak hierin de kiprolletjes mooi bruin en gaar.
  9. Dien op met groene boontjes en gekookte aardappelen.
Victor S.