kippevleugels MARIJKE

8 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 KILOGR KIPPEVLEUGELS(of drumsticks of blokjes kippefilet)
  • 1500 ml tomate ketchup heinz
  • 3 TEENTJE LOOK
  • 2 SOEPLEPELS GEHAKTE UIEN (liebieg)
  • 1 SOEPLEPELS WIJNAZIJN
  • 1 SOEPLEPELS WORCESTERSAUS
  • 1 KOP(250ML) DONKERBRUINE KANDIJSUIKER
  • 1/2 KOFFIELEPEL CAYENNEPEPER
  • 1 KOFIELEPEL ZOUT
  • 3 SOEPLEPLES MAISOLIE
  • 1 GROTE AJUIN
  1. bak de kip gaar in de vetstof, kruiden met peper en zout en cayennepeper
  2. laat de in stukjes gesneden look samen met de grote ajuin, fijngesnipperd zachtjes gaarworden in de maisolie
  3. voeg vervolgens alle overige ingrediƫnten bij de look en ui en breng aan de kook,laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 20 minuutjes
  4. voeg eventueel volgens smaak nog cayennepeper of voor de zoete mondjes nog wat kandijsuiker bij.
  5. schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de heerlijke ketchup saus.
  6. Best de stukjes kip bijna volledig bedekken met de saus.
  7. De omvang van de schotel dus aanpassen. als je kipfilet blokjes gebruikt, deze voorzien van een prikkertje,
  8. een half uurtje in de oven op 200 graden, in de gaten houden dat de saus niet bruin wordt, anders oventemperatuur wat verminderen of vroeger uithalen.
  9. veel succes en smakelijk
marijkeclaeys