kippesoep met koriander

4 90 3 5
Aantal personen:
  • 2 bouten kip
  • 500 gr knolselder
  • 300 gr wortelen
  • 2 blokjes kippeboullion
  • 1 kuipje kippeboullion
  • 1 potje verse koriander
  • mascarpone
  • 4 verse zilveruitjes
  1. kuis de wortelen en de knolselder en pel de zilveruitjes
  2. snijd de zilveruitjes in 4 en snijd de wortelen en knolselder ook fijn en doe in een pot
  3. doe er water in zout en de kippeboullion blokjes en kuipje
  4. leg hier de kippebouten op zorg wel dat je ze na het koken nog uit de pot kunt nemen
  5. kook dit 1.15 uur
  6. als de soep gekookt is neem de kippebouten uit de pot
  7. snijd wat van het kipppevlees fijn en meng dit met een beetje mascarpone,
  8. maar zodanig dat je meer vlees hebt dan mascarpone
  9. hak de verse koriander fijn
  10. doe de nog hete soep in een diepe bord
  11. leg er de quenelle in die je maakt van het mengsel met de mascarpone;
  12. werk af met de fijngehakte koriader
pauleke