Kippesoep met kokosroom en groene appel

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 soepkip
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1 blad laurier
  • 2 stengels prei
  • zwarte peperkorrels
  • zout
  • 2.5 liter water
  • 2 cm gember
  • 1 sjalot
  • 2 grany smith
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 400 ml kokosroom
  • bosje tuinkers en bieslook
  1. voor de bouillon snij je eerst de ui , wortelen en prei in stukken, voeg ze met 1 teentje look en de laurier in een kom en stoof ze aan. leg de ontvelde kip erbij en overgiet met het water. voeg de peperbolletjes en een snuifje zout toe, laat 40 min.sudderen. neem de kip eruit en pluk er het vlees af.
  2. Rasp de gember, snijd 1 teentje look, de sjalot en 1 appel fijn.
  3. bak deze in een pan en voeg er het kerriepoeder en de tomaten toe. laat even sudderen. zeef de bouillon en giet deze erover; laat 10min.sudderen en mix ze
  4. giet de kokosroom bij de soep en verdeel in kommetjes. snijd de appel in fijne plakjes en leg ze in de soepkommetjes. bestrooi met bieslook, tuinkers en enkele stukjes kip.
Tita_Tolpe