kippenvinken in een fruitige kerrie

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenvinken, vers of oppervlakkig ontdooid
  • 6 grote wortelen, in schijfjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 50 gram witte rozijnen
  • 225 gr ananasstukjes (blik)
  • 200 gr abrikozen (blik)
  • 165 milliliter kokosmelk (blik/tetra)
  • 250 ml kippenbouillon 1 blokje op 250 ml warm water
  • olijfolie
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 mespunt komijn (gemalen)
  • peper en zout
  • instant sausbinder
  • tarwegriesmeel (couscous)
  1. Verhit wat olijfolie en stoof de sjalot. Schuif de sjalot opzij en leg de kippenvinken in het midden van de kookpot. Laat aan alle kanten kleuren. Voeg de wortelen, de bouillon, de rozijnen, de kokosmelk en de kruiden toe. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg de uitgelekte stukjes ananas en abrikozen toe. Bind eventueel lichtjes met wat instant sausbinder. Serveer met tarwegriesmeel (couscous).
  2. Bron: © Smakelijk! 4 (Colruyt)
  3. Serveersuggesties
  4. Kippenvinken kan je in diepvries vinden in de Colruyt
NelekeP