Kippenspiesjes voor op de barbecue

161 30 5 5
Aantal personen:
  • 2 citroenen (het sap ervan)
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 600 g blokjes kipfilet
  • 1 blikje kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)
  • 4 rode paprika’s (gebruiksklaar)
  • 1 kleine Romeinse sla (in reepjes)
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 4 jonge uitjes (versnipperd)
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • zout en peper
  1. Voor de marinade: meng in een slakom het sap van 1 citroen, de look, de oregano, zout en peper. Giet de Solo Vloeibaar erbij. Doe de blokjes kip erbij. Zet 1 uur apart.
  2. Voor de salade van kikkererwten: meng in een slakom de kikkererwten, de rode paprika’s, sla, oregano en basilicum. Kruid met peper en zout. Doe de olijfolie, het sap van de tweede citroen, de jonge uitjes en de bladpeterselie erbij. Zet in de koelkast.
  3. Droog de blokjes kip. Rijg ze aan houten spiesjes. Laat 3 minuten aan elke kant bakken op de barbecue (of onder een voorverwarmde grill).
  4. Verdeel de salade over de borden en serveer de spiesjes erbovenop.
pierre roussea