Kippensoep

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo kippendijen zonder bot
  • 2 stuks prei (grofgesneden)
  • 2 stuks wortel (grof gesneden)
  • 2 stuks uien (grofgesneden)
  • 4 stengels bleeksederij (grofgesneden)
  • 2 stuks laurier blad
  • peterselie
  • tijm
  • 6 stuks kipbouillon tabblet
  • 3 liter water
  • beetje vermicelli
  1. Leg de kippendijen in een grootte diepe soeppan.
  2. Snijd de prei, wortel, ui, bleekselderij, laurierblad, tijm en peterselie en leg bij de kip in de pan. doe de bouillontabletten erbij.
  3. schenk er 3 liter water bij.
  4. Laat dit 1 uur trekken op een laag vuur.
  5. (Bij lage tempratuur blijft de bouillon helder van kleur)
  6. Zeef de bouillon en snijd het kippenvlees in stukjes en voeg dat weer toe bij de bouillon
  7. En de groente mengel kan weggegooid worden.
  8. voeg een beetje vermicelli bij naar keuze en de zout en peper.
ikke1000
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerecht