Kippensoep van twee-sterrenchef

14 90 4 5
Aantal personen:
  • 1 1/2 liter water
  • 750 gr kipstukken aan het bot
  • 1 limoen geschild
  • 2 preien
  • 1 ui, wortel en rode peper
  • 1 bosje selderij
  • 30 gr verse gember in stukjes
  • 50 gr eiermie
  • 1 bosje koriander
  • zout en zwarte peper
  1. Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.2 preien
  2. Leg de kipstukken in een hoge pan, en doe er 1 ½ liter koud water bij. Rustig aan de kook brengen en met een schuimspaan het oppervlak van de soep schoonhouden. De prei mag in stevige stukken, de rode peper even in tweeën, zaad er uit, de ui in vieren, de selderij en de gember, het mag er allemaal bij. Het geheim van dit gerecht is de limoenschil. Dun schillen en bij de soep doen. Maar zorg wel dat je een biologische limoen gebruikt. Laat 1 ½ uur trekken. Niet koken! Trekken!. Doe de soep door een zeef. Pluk het vlees van de botten. Doe dat terug bij de bouillon. Nu nog wat preiringetjes er in en wat eiermie en dan nog een even in de limoen knijpen. Zout en peper natuurlijk en wat je fantasie je verder vertelt. Garneren met blaadjes Koriander bijvoorbeeld.Lekker met vers stokbrood
Love to Cook