kippensoep met rijst

1 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 soepkip
  • peper, zout
  • 1 laurierblad + takje tijm
  • 4 - 5 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • stukje knolselderij
  • 2 preien
  • 3 - 4 eetl rijst
  1. Zet de kip op in ongeveer 2 liter koud water en breng aan de kook; schep het schuim eraf.
  2. Voeg laurier, tijm,peterselie, zout en een theel peperkorrels toe en laat de soep een uurtje zacht trekken.
  3. Schep af en toe het schuim weg.
  4. Snijd de ui en de overige groenten in stukjes en doe ze in de pan, evenals de rijst.
  5. laat de soep dan nog 45 min koken, tot de kip goed gaar is.
  6. Haal de kip eruit,verwijder vel en botjes en snij het vlees in kleine stukjes.
  7. Doe die terug in de soep en dien direct op.
  8. Lekker met wat stokbrood.
mamaji