Kippensoep met kerrie

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 el olie
  • 25 g boter
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 wortelen fijngesneden
  • 2 el kerriepoeder
  • 25 cl tomatencoulis
  • 2 takken bleekselder fijngesneden
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 2 kipfilets
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje koriander gehakt
  1. Verwarm de olie en de boter in een pan en stoof er de ui en de wortel in aan. Bestrooi met kerriepoeder en roer om.
  2. Voeg er de tomatencoulis en de selder aan toe, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en giet er 1l water bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  3. Doe de plakjes kip in de soep en laat nog 10 minuten koken.
  4. Haal de soep van het vuur.
  5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en bestrooi met gehakte koriander.
stey