kippensoep met gember en kokos

7 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenfillets
  • 250 g oesterzwammen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 a 3 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bosje basilicum
  • een stuk verse gember
  1. -snij de oesterzwammen in hapklare stukken,snij het citroengras in stukken van 3cm,schil de gember en snij in plakjes halveer het pepertje verwijder de zaadjes snij een handvol basilicum in reepje
  2. -snij de kipfillets in plakken en bak ze kort aan in een pan met antibaklaag zonder vetstof
  3. -breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras de gember en het pepertje,dek af en laat 2min. zachtjes koken
  4. -overgiet met kippenbouillon doe er de oesterzwammen en de kip bij
  5. -laat 5min. zachtjes koken
  6. -breng op smaak met de vissaus verwijder het pepertje,het citroengras en eventueel de gember
  7. -verdeel de soep over kommetjes bestrooi met basilicum en besprenkel met limoensap
lunatje