Kippensoep in de wok

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 enkele kipfilets
  • 150 gr sojascheuten
  • 1 stukje gember, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 selderstengels, stukjes van 1 cm gesneden
  • 2 wortelen, in schijfjes gesneden
  • 1 kleine paksoi, stukjes van 1 cm gesneden
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 100 gr shiitake, in stukjes gesneden
  • 8 dl kippenbouillon, blokje of kuipje
  • 4 el lichte sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Leg de kipfilets een kwartiertje in het vriesvak en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  2. Overgiet de plakjes kipfilet met de sesamolie en roer goed om. Laat ze even marineren, zo blijven de stukjes kip mals en sappig.
  3. Breng de bouillon aan de kook met de selder en de sojasaus.
  4. Verhit de arachideolie in een wokpan en roerbak de gember en de knoflook zonder aan te kleuren, totdat de aroma's vrijkomen.
  5. Voeg nu de wortelschijfjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de schijfjes mooi glazig zijn.
  6. Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak totdat tot er geen rauwe stukjes meer zijn.
  7. Overgiet alles met de bouillon en breng aan de kook.
  8. Voeg de paksoi, de sojascheuten en de shiitake toe en zet het vuur uit.
  9. Dit is belangrijk, omdat deze groenten gauw gaar zijn en ze zijn smakelijker als ze beetgaar zijn.
  10. Breng de soep op smaak met pezo.
  11. Verdeel de soep in warme kommen of diepe borden en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
Victor S.