kippenroomsoep

16 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr brostfilet van de kip
  • 2 st preistengels(met weinig groen)
  • 2 st wortelen
  • 1 st aardappel
  • 2 eetl boter
  • 1 dl room
  • 3 eetl vermout
  • 1.5 l kippenbouillon
  1. snij prei in ringen, wortelen in blokjes van 1 cm, aardappel in stukjes en klop de room half stijf
  2. smelt 1 eetl boter en pak 3 eetl preiringen goudbruin, haal uit de pan en hou apart voor de afwerking van de soep
  3. smelt in zelfde pan rest boter en stoof de rest van de prei, wortel en aardappel gedurende 3 a 4 minuten
  4. leg de kipfilet in de pan op de groenten en overgiet met de kippenbouillon
  5. laat 20 min sudderen
  6. hall de kipfilet uit de bouillon en snij in zeer fijne reepjes
  7. mix de rest van de soep zeer fijn, roer de vermout eronder en ook de room
  8. voeg de gesneden kipfilet en de preiringen die je voordien stoofde toe
  9. eventueel wat fijngehakte peterselie in je bord
hildeke3105