KIPPENREEPJES MET DRUIVEN EN DRAGON

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 halve borstfilets van braadkip
  • 3 takjes dragon (vers)
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. boter
  • 400 g druiven zonder pitten (blik)
  • 4 eetl. bloem
  • 1 koffiel. mosterd
  • 0.5 dl cognac
  • 1 blokje kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 eetl. boter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetl. bloem (facultatief)
  1. Voorbereiding
  2. (5 min.)
  3. - Snij de kipfilets in reepjes van 1 à 2 cm dik.
  4. - Snipper de dragon fijn.
  5. Bereiding
  6. (25 min.)
  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Wentel de kippenreepjes door 4 eetl. bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  8. Giet er de cognac en het sap van de druiven over. Voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 12 min. zachtjes garen.
  9. Haal de kippenreepjes uit de pan en hou ze warm. Zet het vuur wat hoger en giet de room in de pan. Breng aan de kook.
  10. Voeg de mosterd, de dragon en de druiven toe. Laat nog even inkoken en bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe.
  11. Afwerking
  12. Lepel de saus over de borden en leg er de kippenreepjes op. Geef er verse pasta of aardappelnootjes en gestoofde boontjes
  13. of broccoliroosjes bij.
NelekeP