kippenragout

11 85 5 5
Aantal personen:
  • 4 kippenfilets
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 3 stukjes foelie
  • 130 gram bloem
  • 130 gram boter
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels room
  • 1 potje champignons of verse
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel worchestersaus
  • een paar druppels citroensap
  • peper en zout naar smaak
  1. 1,5 liter water laten koken met de kipfilets, bouillonblokken en de foelie. Hiervan een bouillon trekken. Schuim regelmatig af. Op een laag vuur een uur trekken. Neem een andere pan, smelt daar de boter in en voeg de bloem er langzaam bij tot een roux. Voeg de bouillon voorzichtig al roerend toe tot een gladde massa is ontstaan en blijf 10 minuten roeren op een laag vuur om klonters te voorkomen. Dan eigeel kloppen met room, kerriepoeder, worcestersaus, peper, zout, champignons en een paar druppels citroensap. Laat nog even op een laag vuur staan en dien op.
wullum