kippenplakjes met noedels, Chinese champignons en shii-take

641 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels mirin (Japanse azijn) of sherry
  • 1 verse Spaanse peper (zonder zaadjes en gehakt)
  • 2 eetlepels solo
  • 500 g kipfilets in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 teentje look
  • peper
  • 30 g gedroogde Chinese champignons
  • 6 shii-take paddestoelen (in partjes gesneden)
  • 6 Parijse champignons (in partjes gesneden)
  • 6 jonge fijn versnipperde uitjes
  • zout
  • 1.5 gember (cm
  1. Meng de sojasaus, de mirin, de Spaanse peper, de gember en de look in een slakom en zet koel weg.
  2. Laat de Chinese champignons weken volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
  3. Schik de kippenreepjes op een schotel en giet er de marinade over. Laat 10 minuten rusten.
  4. Laat de kip uitlekken voor ze te bakken. Zet de marinade opzij.
  5. Warm de Solo op in een wok.
  6. Wok de kippenreepjes beetje bij beetje, telkens gedurende een minuut.
  7. Voeg de Chinese champignons, de shii-take en de Parijse champignons toe.
  8. Wok ze een tweetal minuten.
  9. Giet er de marinade over en meng goed. Laat nog 2 minuten roerbakken.
  10. Voeg zout en peper toe.
  11. Strooi er de snippers van groene uien over en meng goed.
  12. Dien op met basmatirijst of rijstnoedels.
Solo