Kippengehaktballetjes met broccolipuree

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 GR kippengehakt
  • 4 aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 stronken broccoli
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 4 EL paneermeel
  • peper en zout
  • klontje boter
  • verse peterselie
  • nootmuskaat
  1. hak de rozemarijn, tijm en peterselie fijn, versnipper de ui en look en stoof aan in boter. Meng met het kippengehakt en kruid met peper, zout, tijm, en rozemarijn. Voeg de eieren en het paneermeel toe , meng goed en maak kleine balletjes. Bak de balletjes in een pan met boter en laat 5 minuten garen in de oven. Kook de aardappelen gaar in de schil, snij ze in partjes en bak die in een pan met boter. Kruid met peper, zout en peterselie. Snij de broccoli in stukken, kook ze gaar in gezouten water en spoel af met koud water. Laat de broccoli uitlekken om hem vervolgens fijn de malen in de blender en terug op te warmen. Werk af met peper, zout en nootmuskaat. Schik de ingrediƫnten op het bord.
NelekeP