Kippenfilet met abdijbier

16 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kippenfilets
  • solo, bakken en braden
  • 1 flesje bruin abdijbier (33 cl), Achel,Maredsous, Chimay,
  • 3 dl kippenfond
  • 1 bakje spekblokjes
  • zilveruitjes, hoeveelheid naar eigen smaak
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 el Loonse of Vrolingse of Luikse siroop
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  3. Kruid de kippenfilets met paprikapoeder en pezo en bak ze mooi bruin in 2 eetlepels hete solo.
  4. Doe de filets in een braadslede en schuif ze in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  5. Bak de sjalotjes glazig in 1 eetlepel solo, giet het bier erbij en laat inkoken tot sausdikte.
  6. Voeg de kippenfond en de siroop toe, laat inkoken tot een mooi gebonden gladde saus.
  7. Kruid af met pezo.
  8. Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes in de pan van de kippenfilets.
  9. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg bij de biersaus, laat de saus nog even sudderen.
  10. Leg de filets op 4 warme borden, nappeer met de saus en dien op met aardappelpuree en gestoofde boontjes.
  11. TIP: Monteer van het vuur af de saus met enkele blokjes koude boter, zo bekom je een mooie glanzende saus
  12. U kunt de filets ook, onder deksel, verder op het vuur laten garen
Victor S.