Kippenboutjes met wijn

8 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 4 kippenbillen
  3. zout & peper
  4. cayennepeper
  5. 40 gr zachte boter
  6. 50 gr gerookt spek (blokjes)
  7. 5 fijngesneden ajuinen
  8. 1 fijngehakt knoflookteentje
  9. 2 laurierblaadjes
  10. 250 ml rode wijn
  11. 250 ml gevogeltefond
  12. bindmiddel
  13. Bereiding:
  14. Kruid de kippenbillen met zout, peper en cayennepeper. Leg ze in een ovenschaal en smeer ze in met boter. Voeg er de spekblokjes, de ajuin, de look, de laurierblaadjes, de wijn en de gevogeltefond aan toe. Gaar gedurende 30 minuten op 170 graden in een heteluchtoven of op 180 graden in een conventionele oven. Draai de kippenbillen om en laat alles nogmaals verder garen gedurende 30 minuten. Neem de kippenbillen uit de ovenschaal en giet de jus in een pan. Laat dit inkoken. Bind naar het einde toe lichtjes de saus. Schik op een bord en giet de saus erover. Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen en een fris slaatje!
Theoke_1