Kippenborstfilet met Leffe Triple

47 45 3 5
Aantal personen:
  • 10 kippeborstfilets
  • boter
  • 1 Kg champignons
  • 200 gr uien
  • 1 flesje Leffe Triple
  • 5 dl room
  • bieslook
  • 500 gr groene tagliatelle
  • 5 eetlepels olijfolie
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verfris vervolgens de gekookte deegwaren in koud water. Bak in een braadpan de kippenborstfilets goudbruin tot ze gaar zijn en houd ze warm tot gebruik. Giet het bier in de nog hete pan om de aangebraden sappen los te koken. Voeg de room toe tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Warm de boter op tot hazelnootkleur, bak er de champignons in. Voeg na 3/4 van de baktijd de gesnipperde ui en de gehakte bieslook toe. Warm de tagliatelle op in de olijfolie en kruiden. Snij de kippenborstfilets in schijfjes. Leg de tagliatelle op de bodem van een warm bord met daarbovenop de schijfjes kippenborstfilets. Schep de gebakken champignons erover. Nappeer met de saus en bestrooi met bieslook. Dien warm op
doreen_1