Kippenborst gevuld met pesto rosso en paddestoel

463 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Bertolli Pesto Rosso
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • peterselie
  • 12 sneetjes gerookt spek
  • 700 g in de schil gekookt en gepelde aardappelen
  • 1 rode ui (geweekt in citroensap)
  • 20 g gedroogde porcini-paddestoelen
  • 2 fijngehakte knoflookteen
  • 4 kippenborsten
  1. Week de paddestoelen 10 minuten in kokend water, spoel ze, laat uitlekken en hak fijn.
  2. Meng de pesto met de look en paddestoelen.
  3. Vorm een zakje aan de onderkant van de kippenborst door de "valse filets" op te heffen en lepel er de vulling in.
  4. Wikkel voorzichtig 3 sneetjes spek rond elke kippenborst. Leg de kip op een bakplaat in de oven (200°) en bak tot ze goed gaar en knapperig goudbruin is (25-30 minuten).
  5. Snij de aardappelen in blokjes, kruid en bak ze goudkleurig in de Solo.
  6. Versier met peterselie. Serveer met de aardappelen en de ui.
Solo