Kippenblokjes met citrusvruchtenpasta

5 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetl knoflook
  • 6 eetl slalot
  • 3 st kipfilet
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 250 gr Tagliolini citrusvruchtenpasta (O'cool)
  • 3 eetl verse of diepvries koriander
  1. Verwarm de olie met knoflook en gehakte sjalotten,
  2. even glanzig stoven, ev lepel water toevoegen (niet bruin bakken, wordt bitter!)
  3. blokjes kipfilet aanbakken, toevoegen bij de olie- uimengsel
  4. blussen met appelsiensap, laat paar minuutjes sudderen op hoger vuur
  5. voeg naar eigen smaak koriander toe
  6. Kook pasta in ruim water gedurende 3 min,
  7. schik de pasta en kip op verwarmd bord
  8. schep er de koriandersaus bovenop
  9. Liever geen koriander? gebruik gehakte peterselie
  10. het kan natuurlijk ook met gewone pasta
  11. kip kan vervangen worden door scampi, vaste vis of zalm
  12. smakelijk
suzanne jacobs