Kippefilet met worteltjes in Postel-bier en Luikse siroop

24 45 0 5
Aantal personen:
  • 5 dubbele kipfilets
  • 1 kg verse wortelen of wortelschijfjes
  • 1 middelgrote ajuin
  • 200 à 250 gr spekblokjes
  • 100 gr Solo boter
  • 200 ml gevogeltefond
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • 33 cl blonde Postel bier
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 blaadje laurier
  • kipkruiden
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. - indien u verse wortelen gebruikt, snij ze in fijne schijfjes.
  3. - snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3x3 cm.
  4. Bereiding
  5. smelt de boter in een kookpot en bak de stukken kipfilet langs alle kanten goudbruin, en kruid met kipkruiden, peper en zout.
  6. voeg de in stukjes gesneden ajuin en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.
  7. voeg na 5 minuten de wortelschijfjes toe, overgiet met het bier en laat afgedekt 15 minuten sudderen.
  8. voeg de Luikse siroop toe en laat nog 5 minuten indikken (eventueel nog meer indikken met Maïzena wit).
  9. opdienen met puree of kroketten.
  10. eventueel de overige wortelschijfjes bereiden en erbij serveren.
  11. lekkerder wanneer het de dag voordien bereid is !
  12. smakelijk !
Ilsedg