Kippebouillon

1 120 4 5
Aantal personen:
  • 1 stengel prei
  • 1 soepkip
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 koffielepels zout
  • 2 koffielepels grove peper
  • 2 stengels bleekselder
  1. was de kip (goed vanbinnen spoelen)
  2. snij alle groenten in grove stukken
  3. voeg de kip, samen met alle groenten, kruiden en water in een grote pot
  4. breng aan de kook
  5. laat eventjes doorkoken
  6. draai het vuur in en laat alles garen op een matig vuur gedurende 1-2 uren
  7. als de kip goed gaar is, leg je het vuur af en laat je alles samen afkoelen (schep het vet eraf)
  8. Eenmaal afgekoeld haal je de kip eruit, zeef je de verkregen bouillon en giet je deze in porties.
  9. de groenten zijn voor de kippen
  10. pluk de kip en bewaar het vlees voor een vol-au-vent.
  11. de bouillon kan je invriezen
  12. voor een dikke bouillon, gebruik je kippepoten bij je kip.
rince77