Kippannetje met Kriel en Kropsla

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 gr champignons
  • 30 ml kookroom
  • 30 gr bieslook
  • kropsla
  • 500 gr blokjes kipfilet
  • 700 gr krieltjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  1. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn met de bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gebonden saus.
  2. .Schep er de kipfilet en de krieltjes door. Stoof de kip met de aardappeltjes met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar.
  3. Kook intussen de champignons in een bodem water met zout 4 min. Giet de champignons af en voeg ze met de room aan het kippannetje toe. Breng op smaak met de bieslook, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Serveer met de kropsla.
  4. Bron week menu- vrouw online
Love to Cook