Video afspelen

Kipnuggets met noedels en groenten in zoetzure saus

45 60 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 400 g kipfilet
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 150 g babymaïs
  • 150 g prei
  • 150 g bamboescheuten (uit blik)
  • 4 el bloem
  • ± 120 g panko paneermeel
  • 125 g Solo margarine
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 200 g medium eiernoedels
  • 4 el zoetzure saus
  • 1 lente-uitje, in schuine ringetjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • Extra nodig: keukenmachine met instelbare snelheid en haak
  1. Snijd de kippenfilet in blokjes van 30 gram. Doe ze in de kom van de keukenrobot. Voeg de kippenbouillon, 100 ml melk, 1 ei, paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Blend alles op een rustig tempo tot er een gladde kippenpasta ontstaat. Laat het mengsel een nacht opstijven.
  2. Snijd de babymais in 2- 3 stukjes. Snijd de prei in ringen van 1/2 cm dik en de bamboescheuten in reepjes.
  3. Verdeel de opgesteven kippenpasta in reepjes en rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Smelt de Solo in een ruime koekenpan en bak de gepaneerde kippenreepjes rondom goudbruin en krokant.
  4. Bak de groenten in de Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
  5. Breng in een pan water aan de kook. Voeg de noedels toe en laat in ca. 2 minuten beetgaar koken.
  6. Blus de groenten met de zoetzure saus en 4 eetlepels water af. Giet de noedels af. Schep er de lente-ui en 2 theelepels sesamzaadjes door.
  7. Verdeel de noedels, de groenten en de kipnuggets over 4 kommen. Garneer met de rest van de sesamzaadjes. Serveer de kipnuggets met de noedels en groenten in zoetzure saus direct.
Solo
Meer inspiratie

Overig AziatischGevogelte