kip,mortadella en asperges

5 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalfslapjes ( of kippenfilets)
  • +/- 20 asperges (5 de man)
  • 4 lapjes mortadella
  • 1 pak snelkoook spaghetti ( slierten voor 4personen)
  • 1 of 2 bollen mozarella
  • harde italiaanse kaas (Parmigiano-Reggiano)
  • rode wijn
  • keukentouw
  • peper & zout
  1. -maak de kalfslapjes of kippenfilets mals met behulp van een vleeshamer ( zo worden de lapjes ook dunner en is het makkelijker te bewerken)
  2. - kruid de lapjes met peper en zout en bestrooi het vlees met reggiano en mozarella
  3. -leg nu een vel mortadella per kalfslapje of kippefilet
  4. el leg in het midden van het kalfslapje de asperges
  5. -rol het geheel op en bindt toe met keukentouw.
  6. -bak het geheel (tot het vlees gaar is +/- 10min)
  7. terwijl het vlees bakt, kook je de spaghetti
  8. blus de pan met rode wijn en laat de saus binden.
  9. draai de spaghetti op een vork en serveer op het bord met de rodewijn saus.
  10. smakenlijk
  11. TIP!!!: je kan de asperges ook vervangen door spinazi maar dan moet je wel zien dat deze niet te vochtig is.
kim van dyck_2