Kipkroketten

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 850 gr kippenvlees
  • 1 liter gekruide kippenbouillon
  • 125 gr boter
  • 150 gr bloem
  • eiwit
  • paneermeel
  • bloem
  1. Snij het kippenvlees in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer en laat de bloem even bakken.
  3. Voeg beetje bij beetje bouillon toe, blijf roeren tot je een dikke saus krijgt.
  4. Meng het kippenvlees onder de saus en laat het geheel afkoelen.
  5. Vorm kroketjes naar eigen voorkeur: bolletjes, cilinders....
  6. Neem drie borden: 1 met bloem, 1 met licht opgeklopt eiwit en 1 met paneermeel.
  7. Wentel de kroketten eerst in de bloem, klop het teveel van bloem af en wentel ze vervolgens in het eiwit en tenslotte in het paneermeel.
  8. Bak in olie op 180°
  9. Serveer warm
timocreatief