Kipfilet verleid door zongedroogde tomaten en asperges met een Cognac sausje en Dauphine aardappelen

72 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • zongedroogde tomaten
  • 1 bot wit asperges
  • 1 bot groene asperges
  • 600 gr aardappelen
  • 200 gr soezenbeslag
  1. - Kipfilets plaqueren, vullen met brunoise van zongedroogde tomaten en witte asperges. Oprollen in dunne plakjes ongezouten spek en vastmaken.
  2. - Pommes Dauphine bereiden: puree met soezenbeslag mengen. Portioneren op quenelles en frituren op 160° in Solo Frituurvet
  3. - Saus bereiden: gevogeltebouillon met Cognac en beetje room, reduceren, kruiden.
  4. - Apart groene asperges sueren en afkruiden.
  5. - Kipfilets bakken op middelmatig vuur. Indien gaar, diagonaal halveren en midden op bord schikken.
  6. - Groene asperges rechts bovenaan schikken.
  7. - Pommes Dauphine links bovenaan.
  8. - Saus dresseren en gerecht afwerken met dragon.
braceleto