Kipfilet opgevuld met spinazie en tomaat

1 45 0 5
Aantal personen:
  • •2 kippefilets (ong. 300 à 400 g)
  • •1 tomaat
  • •300 g spinazie
  • •1 teentje knoflook
  • •snuifje gerookt paprikapoeder
  • •2 takjes kerstomaten (met groen)
  • •balsamico
  • •olijfolie
  • •sap van 1/2 citroen
  • •rucola
  • •spinazie
  • •verse basilicum
  • olijfolie, peper en grof zout
  1. •Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. •Snij de kipfilet overlangs in tweeën. Leg ze op een plat vlak en leg er plasticfolie over. Klop met een plat vlak (bv. een pan), de filet platter zodat ze groter worden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en grof zout.
  3. •Bak de spinazie in een scheutje olijfolie. Plet een teentje knoflook en steek het op een vork. Roer het teentje door de spinazie zodat de spinazie een knoflook smaak krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. •Snij de tomaat in plakjes.
  5. •Leg een laagje spinazie, een laagje tomaat tussen elke kipfilet en bind ze dicht met keukentouw. Doe wat gerookt paprikapoeder over de kip. Kruid eventueel nog wat extra bij met peper en grof zout. Zet ze 30 minuten in de warme oven van 180°C.
  6. Voor de tomaatjes:
  7. •Hou het groen en takje aan de kerstomaten. Je kan ook mini-trostomaten nemen, die zijn iets groter van formaat. Leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en grof zout. Doe er een scheutje balsamico, olijfolie en een beetje citroensap over. Zet de tomaatjes bij de kipfilet in de oven gedurende 20 minuten.
  8. Voor het slaatje:
  9. •Neem een mengschaal. Was de rucola en spinazie en doe ze in een mengschaal. Kruid met peper en grof zout en een beetje sap van een citroen. Doe er een klein beetje olijfolie van goede kwaliteit over en wat balsamicoazijn. Meng met je handen zodat je de sla niet kneust.
NelekeP