Kipfilet op grootmoeders wijze

11 45 1 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 bakje kleine witte champignons
  • solo, bakken en braden
  • 125 gr zilveruitjes, vers of diepvries
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 dl bruin tafelbier
  • 2 dl kalfsfond
  • hoeveboter
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de kipfilets met pezo en een weinig paprikapoeder, bak ze goudbruin en gaar in 2 el solo.
  2. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Borstel de champignons schoon en snij ze in vier, laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het bakvet van de kip glijden. Bak lichtjes gaar.
  4. Verwijder het overtollige vet uit de pan en blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.
  5. Klop er op het laatste moment een klontje hoeveboter door, breng op smaak met pezo.
  6. Leg de kipfilets in de saus en laat nog even opwarmen.
  7. Dien op met gebakken aardappeltjes en gekookte bladspinazie met een scheutje room.
Victor S.