Kipfilet op grootmoeders wijze

24 40 4 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 bakje champignons
  • 125 gr zilveruitjes (diepvries)
  • 125 gr spekreepjes
  • 1 dl bruin bier
  • 2 dl kalfsfond
  • solo
  • peperzout
  • klontje hoeveboter
  1. Bak de kipfilets in de solo, breng op smaak met peper&zout.
  2. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.
  4. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.
  5. Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper&zout.
  6. Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes
Victor S.