Kipfilet op grootmoeders wijze (à la grand-mère)

8 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 125 gr zilver-uitjes (vers of diepvries)
  • 125 gr gezouten spekreepjes
  • 1 dl bruin tafelbier
  • 2 dl kalfsfond
  • solo bakken en braden
  • hoeveboter
  • peper&zout (pezo)
  1. Smelt enkele soeplepels solo in een pan met hoge rand.
  2. Bak hierin de kipfilets mooi bruin en bijna gaar, breng op smaak met pezo.
  3. Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Borstel de champignons schoon en snij in vier.
  5. Doe ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het braadvocht van de kip en bak ze lichtjes gaar.
  6. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken.
  7. Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze onder gesloten deksel in enkele minuten verder garen.
  8. Leg de kipfilets op warme borden.
  9. Klop op het laatste moment een klontje hoeveboter door de saus, breng op smaak met pezo.
  10. Tip:Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes
  11. Bak een kipfilet nooit langer dan nodig, anders wordt hij droog.
  12. Je kan verse of diepvries zilveruitjes gebruiken.
  13. Verse uitjes of uitjes uit de diepvries even kort in kokend water onderdompelen en ze vervolgens aanstoven in een beetje solo.
Victor S.