Kipfilet op de BBQ

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 8 el sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 cm gemberwortel
  • pijpajuin
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 limoenen, enkel het sap
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kipfilets overlangs in twee zodat je 8 dunne plakjes bekomt.
  2. Hak de knoflook zeer fijn.
  3. Snij de pijpajuin in ringen.
  4. Schil de gember en snij fijn.
  5. Meng alle ingrediƫnten goed door mekaar, behalve de sesamzaadjes, kruid met pezo.
  6. Leg de kip in de marinade, dek af en zet gedurende minstens 4 uur op een koele plaats, meng regelmatig om.
  7. Haal de kip uit de marinade, dep droog en bestrooi met sesamzaadjes, druk deze goed aan.
  8. Leg kipfilets op de barbecue en laat langzaam gaar worden, bestrijk de kipfilets af en toe met wat marinade.
Victor S.