Kipfilet op creoolse wijze, met gekruide kippebouillon en wilde rijst met stukjes ananas en banaan

11 45 0 5
Aantal personen:
  • 1.5 l water
  • 4 st grote kipfilets
  • 1 grote mespunt cayennepeper
  • 100 gr gedroogde banaan
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 soeplepel toamtenpuree
  • 3 st bouillonblokjes kip
  • 300 gr wilde rijst
  • 100 gr (verse) ananas
  • 1 dl kokosmelk
  1. Spoel de rijst. Laat de rijst gedurende 1 minuut opwarmen in een grote kookpot met 1 soeplepel olijfolie.
  2. Voeg 1 liter water en 1 bouillonblokje Kip toe. Laat gedurende 35 minuten op een zacht vuurtje koken.
  3. Ondertussen snij je de kipfilets in 4 stukken. Bak de kipfilets in 5 minuten aan in een grote pan met 2 soeplepels olijfolie.
  4. Bestrooi de kip met de cayennepeper. Voeg 500 ml water, het tomatenconcentraat en 2 geplette bouillonblokjes toe.
  5. Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Giet de kokosmelk op de kip en voeg er ook de in stukjes gesneden bananen en ananas aan toe.
  7. Meng dit alles en laat nog 10 minuten verder sudderen op een laag vuur.
  8. Giet de rijst af en dien meteen op.
hildeke3105