Kipfilet met romige paprikasaus

21 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kleine kipfilets
  • kerriepoeder
  • solo vloeibaar
  • 1 rode paprika
  • 1 gele of groene paprika
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 25 cl culinaire room
  • 1 dl kippenbouillon (blokje)
  • doperwtjes (diepvries) (facultatief)
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kipfilets in lange dunne repen.
  2. Snij de paprika's in vier en verwijder zaad en zaadlijsten, snij ze vervolgens in lange dunne repen.
  3. Borstel de champignons schoon en snij ze vervolgens in 4 of 6, naargelang de dikte.
  4. Kruid de reepjes kipfilet met een weinig kerriepoeder en pezo.
  5. Verhit een scheutje vloeibare solo in een zeer warme wokpan en bak de kipreepjes al roerend mooi bruin.
  6. Voeg de paprikarepen toe en bak ze al roerend 5 minuten mee.
  7. Voeg nu de champignons toe en bak eveneens 3 minuten mee.
  8. Kruid het geheel met pezo.
  9. Voeg de culinaire room en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  10. Voeg naar eigen smaak ontdooide doperwtjes toe aan het gerecht en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur, afkruiden met pezo.
  11. Indien de saus te dun is, binden met wat in melk opgeloste maïzena.
  12. Dien op met rijst.
  13. Tip: verdraag je moeilijk paprika's, schil ze dan eerst, of leg ze 30 à 40 minuten in een warme oven op 200°, tot ze zwart zien, dan kan je ze gemakkelijk pellen.
Victor S.