Kipfilet met preisaus

35 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 50 gr bloem
  • 60 gr solo, bakken en braden
  • 2 preien, gekuist
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl kippenbouillon, of water met blokjes
  • 1 tl dragon
  • peper&zout (pezo)
  1. Wentel de kipfilets door de bloem, kruid met pezo en bewaar de overgebleven bloem. Verhit de solo in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi bruin. Neem de kipfilet uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Snijd de prei in ringetjes. Fruit de prei in het achter gebleven bakvet ,10 minuten en bestrooi het met de restanten van de bloem. Voeg al roerend de wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de dragon toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen. Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze in 15 minuten gaar stomen.
  2. Dresseer de kipfilet op warme borden, nappeer met de preisaus en serveer met gebakken aardappeltjes.
  3. Lekker met een glaasje rode wijn, Beaujolais, of een Corbieres, of een witte Chardonnay, of een Sauvignon blanc, of een sancerre.
Victor S.