Kipfilet met Pesto Rosso en pijnboompitten geserveerde met geroosterde groenten

211 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 potje Bertolli Pesto Rosso
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak een aantal inkepingen in de kipfilets aan de bovenkant en leg deze in een ovenschaal. Vul de inkepingen met pesto, en smeer de rest van de bovenkant ook in met pesto (ongeveer 2 volle eetlepels per kipfilet).
  3. Bestrooi het geheel met pijnboompitjes (stop er ook een paar in de inkepingen), en schenk er dan een flinke scheut olijfolie overheen. Zet de schaal in de oven en bak de filets in ongeveer 25 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in partje. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in de lengte in plakken. Doe alle groentes in een ovenschaal en meng met wat olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Zet naast de ovenschaal de laatste 20 minuten bij de kipfilet in de oven.
Solo