Kipfilet met Luikse stroopsaus

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl abdijbier
  • 3 eetlepels luikse appelstroop
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 600 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 peren (Conférence, Durandeau,...)
  1. Luikse stroopsaus: verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui totdat deze glazig is, 2 minuten. Voeg het bier, de groentebouillon, de appelstroop en de mosterd toe. Laat 12 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de azijn toe en laat nog 3 minuten doorkoken. Zeef de saus. Voeg zout en peper toe en zet apart.
  2. Verwarm de grill voor. Bestrijk de filets met de resterende olijfolie. Grill de filets en de peren, 3 à 4 minuten aan elke kant. Bestrooi met zout en peper.
  3. Snijd de filets in plakjes. Verdeel het vlees en de peren over de borden. Lepel er wat saus over.
  4. Variante : met gehaktballetjes, gehaktbrood, varkensgebraad.
nannepie