Kipfilet met kerstomaatjes in roomsaus

21 25 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr kipfilet (liefst biologisch)
  • 200 ml crème fraîche
  • 125 ml witte droge wijn
  • zout en peper uit de molen
  • 3 dessert lepels rode pesto
  • 450 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 4 sjalotjes heel fijn gesnipperd
  • 2 teen knoflook fijn gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  1. Oei, wat was dit lekker en nog snel klaar ook. Kook 400 gr rijst naar keuze , of pasta volgens de beschrijving op de verpakking gaar in een kippenbouillonblokje. Als de rijst/pasta kookt, bak je de kipfilet blokjes , maak maar flinke blokken.... in wat olie gaar en mooi bruin.
  2. Ondertussen smoor je de gesnipperde sjalotjes met de knoflook ca 5 minuten. Voeg dan de reepjes zongedroogde tomaatjes, pesto, crème fraîche en de wijn toe en laat dit geheel pruttelen tot een mooie gladde saus.Voeg dan de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat ze even goed heet worden in de saus. Als laatste komen de bruine kipstukjes erbij... even roeren en klaar.
  3. Rijst/pasta op het bord saus erop en dan garneren met wat ringetjes bosui voor de liefhebber. Ik serveerde er nog een frisse salade bij..
  4. Eigen recept en foto.
Love to Cook