Kipfilet met groenten uit de wok

25 45 2 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 350 g kipfilet
  3. 100 g worteltjes
  4. 150 g haricots verts
  5. 1 rode paprika
  6. 1 grote ui
  7. 2 el zonnebloemolie
  8. 3 dl kippebouillon
  9. 1 1/2 tl maïzena
  10. Snufje kerriepoeder
  11. Zout
  12. Peper
  13. Bereiding:
  14. Snij de kip in reepjes, de wortel in dunne plakjes en de paprika in reepjes
  15. Snij de boontjes in stukjes van 4cm en snipper de ui
  16. Verhit de olie in een wok. Bak de kipreepjes en de ui 2 minuten
  17. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles nogmaals 2 minuten bakken
  18. Schenk de kippebouillon erbij en laat alles dan nog 5 minuten zachtjeskoken
  19. Maak de maïzena aan met 1 1/2 el water
  20. Roer dit mengsel door het kokende vocht in de pan en roer tot een lichtgebonden saus is verkregen
  21. Voeg er het kerriepoeder aan toe en maak op smaak met zout en peper
  22. Laat er nog even de kook over komen en dien het gerecht op
Theoke_1