Kipfilet met groenten in kruidensaus

30 20 5 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 100 gr ontbijtspek Herta
  • 250 gr champignons
  • 500 gr brocolli
  • 3 wortelen
  • 1 potje kruidenkaas
  • 2 dl room
  • 1 ui
  • peper en zout
  1. Snipper de ui, snij het spek in reepjes, was en verdeel de briccoli in roosjes snij de wortellen in schijfjes, snij de champignons in schijfjes.Stoom of kook de broccoli beetgaar samen met de wortelen, Bak het spek krokant in een beetje boter, voeg de ui toe en laat hem glazig worden, ondertussen bak je de kip gaar en hou warm onder folie. Doe de champignons bij het spek en de ui, laat stoven tot ze hun vocht afgeven , doe er de broccoli en de wortelen bij, maak de bakresten los in de pan met de room en giet bij de groenten samen met het kruidenkaasje, laat goed doorwarmen kruid met peper uit de molen en zout. Snij de kipfilets in schijfjes en serveer met pasta of gestoomde aardappelen.
Monique_14