Kipfilet met gestoofde worteltjes en aardappelen in schil

0 50 2 5
Aantal personen:
  • 250 gr aardappelen
  • 100 gr kipfilet
  • kippenkruiden
  • 1/2 blokje kippenbouillon (vetarm)
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels vetstof
  • 300 gr wortelen
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel zoetstof (per persoon)
  1. Was de wortelen, en snij ze in schijfjes.
  2. Schil en snipper een grote ui en stoof die aan in 1 eetlepel vetstof.
  3. Voeg na 5 minuten de rauwe wortelen en 100ml water toe. Laat op een medium vuur verder stoven tot de wortelen gaar zijn (eventueel tussen door nog wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen).
  4. Als de wortelen gaar zijn mag je kruiden naar smaak met bijvoorbeeld peper, nootmuskaat, curry, kippenkruiden, zout en 1 eetlepel zoetstof.
  5. Bak de kipfilet kort aan langs beide kanten bruin.
  6. Voeg ½ verkruimeld vetarm kippenbouillonblokje en 50ml glas water toe. Zet een deksel op de pan en laat op een medium vuur verder garen. De vloeistof kan achteraf als saus gebruikt worden.
  7. Was de aardappelen en kook ze in z'n geheel (zonder schillen) gedurende 20 minuten.
sigrid.reynaerts@telenet.be