kipfilet met gebakken appeltjes in een calvadossausje met pommes duchesse

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 4 jonagoldappelen
  • 20 dl room
  • 10 cl calvados
  • 35 dl gevogeltebouillon
  • 1,3 cl citroensap
  • bruine suiker
  • peper
  • zout
  • kaneel
  1. Breng in een steelpan de room aan de kook en reduceer tot de helft.
  2. Bak de kip tot ze goudbruin zijn ( draai regelmatig om), verlaag het vuur en laat een 20tal min. garen. Haal de kipfilets uit de pan en houd warm onder alfolie.
  3. Voeg de calvados toe aan het bakvet en flambeer.Voeg de ingekookte room en de bouillon toe en laat nog even doorkoken. Voeg een scheutje citroensap toe.
  4. 4.Spoel de appels en snij in schijfjes. Bak in de pan met wat boter(Voeg naar smaak bruine suiker en wat kaneel toe). Hou warm
vanackere rita